Drie jaar geleden kocht ik mijn eerste racefiets. Mijn vriend is een echte fanatiekeling en ik wilde graag met hem mee fietsen. De eerste keer voelde echt heel gek in vergelijking met normaal fietsen. Ik vergat steeds hoe ik de versnellingen moest gebruiken en ik schakelde steeds mis. Na een paar weken begreep ik waarom mijn vriend zo gek was op racefietsen! Ik vond de snelheid en de lange afstanden geweldig. Jezelf uitdagen voelt heel erg goed.

Onze eerste fietsvakantie was dan ook een achtdaagse racefietsvakantie door Toscane, Italië. We kozen voor een groepsarrangement waarin we de sportieve inspanning konden combineren met leuke kunst en cultuur tripjes. Een perfecte trip dankzij de heerlijke temperaturen en het heuvelachtige landschap. Ook hebben we genoten van de heerlijke Toscaanse keuken en de prachtige cultuur.
800px-Volterra101_1

Diefstal van racefietsen

Goede racefietsen zijn veel geld waard en worden daardoor regelmatig gestolen. Waarom mensen niet gewoon van andermans spullen afblijven, dat begrijp ik echt niet. Nadat de gloednieuwe racefiets van mijn vriend vorig jaar is gesloten, hebben we besloten om beide een verzekering af te sluiten. Mijn vriend en ik hebben onze racefietsen nu verzekerd via www.fietsverzekering.nl. Dit is onderdeel van Allianz Global Assistance, waar we ook altijd onze reisverzekeringen afsluiten. Onze fietsen zijn nu super goed verzekerd voor zowel schade als diefstal. Daarnaast biedt de verzekeraar nog andere voordelen zoals pechhulp in Nederland tot 30 kilometer over de grens met Duitsland en België en juridische hulp in Europa. We betalen geen poliskosten, alleen eenmalig de premie voor drie jaar. Echt een fijne gedachte dat de fietsen zo goed verzekerd zijn!fietsen-in-Chianti-bis-300x225

Comments are closed.

Post Navigation